Favédelem

Minőség a favédelem területén

  • A legjobb a fának!
  • A legjobb Ügyfeleink számára!

A RÜTGERS Organics – amely 130 évvel ezelőtt vasúti talpfák impregnálásával kezdte meg működését – mára a kültéri fa felületkezelés elismert szakértőjévé fejlődött.

Made in Germany – ez jelenti a legnagyobb minőségi elvárást a cég számára a favédelem területén. Az ISO szabvány szerint előírt és saját minőségbiztosítási rendszerük alkalmazásával csak a legjobb minőségű termékek juthatnak el a vevőikhez.

Kutatás és fejlesztés

A kutatás az egyik legfontosabb részleg, ahol olyan ipari megoldások kidolgozásán fáradoznak, amelyek a fa nyílászárók felé támasztott egyre növekvő igények kielégítését szolgálják. Kutatóik, amellett, hogy szakterületük magasan képzett képviselői, alapos ismeretekkel rendelkeznek a nyílászárók gyártási folyamatairól.

Minden esetben valós problémák megoldása és a fogyasztók által támasztott igények kielégítése a fejlesztések, kutatások célja.

Néhány gyakorlati példa:

  • A RÜTGERS Organics volt az egyik legelső gyártócég, amely vízbázisú alapozót fejlesztett ki a merítéses bevonáshoz. Ez az anyag olyan speciális kötőanyagot tartalmazott, amelynek rendkívül apró részecskéi jelentősen növelték az átitatási teljesítményt. Így még a legkedvezőtlenebb légköri viszonyok mellett is maximális tapadást lehetett biztosítani a fa és a bevonat között.
  • Újító szellemük egy másik bizonyítéka, hogy a ’90-es években áttörést hozott a rendkívül ellenálló képességű elasztikus fedőlakk kifejlesztése. Ez a speciális diszperzió biztosítja a filmréteg optimális elaszticitását, és segít megküzdeni a fa nedvesség- és hőmérséklet-ingadozás következtében fellépő méretváltozásával.
  • A legújabb áttörés: nanorészecskéket tartalmazó alapozó, amely megakadályozza a szálfelhúzódást, és így jelentősen csökkenti a csiszolási időt. A RÜTGERS Organics az elmúlt években intenzív kutatásokat folytatott a nanorészecskéket tartalmazó lakkok fejlesztése területén, és ennek eredménye ez az innovatív alapozó.
    A nanorészecskéket tartalmazó alapozó lényege, hogy olyan bevonatot képez a fa felületén, amelyen a víz nem tud átjutni, így a fa rostjai nem képesek magukba szívni azt.Környezetvédelem - nanorészecskéket tartalmazó alapozó

Termékek és technológia

A RÜTGERS Organics minden technológiához többféle terméket kínál, amelyek széles választéka biztosítja, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt:

Merítés

A kifejezetten merítéshez kifejlesztett impralan® impregnáló anyagaikról általánosságban elmondható, hogy alapozóik nagyon jó védelmet nyújtanak kékülés ellen, kiváló átitató és póruskitöltő képességgel rendelkeznek, emellett fontos jellemzőjük a kismértékű szálfelhúzódás és a gyors száradás. Az impralan® fedőlakkok is számos előnyös tulajdonsággal bírnak, többek között egyenletesen oszlanak el, magas a száraz filmvastagságuk és kiváló a tapadásuk.

Locsolás

A RÜTGERS Organics célja, hogy impralan® termékeivel ideális feltételeket teremtsen az akadálytalan gyártási folyamathoz és a lehető legjobb habosodásmentes felhordáshoz, és ezáltal az elemek optimális felületkezelését biztosítsa. Ehhez a kiváló minőségű impralan® termékek impregnálói, alapozói és köztes réteglakkjai állnak rendelkezésre.

Airmix, airless szórás

A nagynyomású rendszerrel felvitt vastag filmekkel szemben támasztott legfontosabb követelmények: a mikrohabmentesség és a megfolyásmentesség, emellett fontos szempont a jó terülési képesség. A RÜTGERS Organics ezen a területen is magas minőségű termékek széles választékát kínálja: az impralan® vastaglazúrok, vékonylazúrok és festékek közül mindenki megtalálja a saját igényeinek és technológiájának legmegfelelőbbet. Az airmix, airless szóráshoz kifejlesztett termékekre jellemző a kimagasló élfedés, a magas pigmenttartalom, a karcolásmentesség, ezen felül nem képeznek habot, UV-elnyelő összetevőik pedig erős UV-ellenálló képességet biztosítanak.

Tesztelje a termékeket!

Ha szeretne Ön is meggyőződni a termékek elsőrangú minőségéről, optimális működési jellemzőiről és a magas szintű kiszolgálásról, lépjen kapcsolatba velünk. Munkatársaink személyes „tesztvezetés” keretében mutatják be a termékeket és segítenek az Ön igényeinek legmegfelelőbb anyagok kiválasztásában.